Läsnä itsellesi

Osaatko olla läsnä itsesi kanssa? Entä kumppanisi tai lapsesi kanssa?

Elätkö oikeasti tätä päivää ja tätä hetkeä, vai karkaileeko mielesi jo tulevaan työpäivään tai muuhun tehtävään. Missä ajassa elät?

AJATUKSET KARKAILEVAT

Tässä ajassa läsnäolo on haastavaa. Puhelin piippaa ja vaatii huomiota, some varastaa aikaa kysymättä siihen lupaa, kotityöt ja mainokset vaativat osaansa. Vaikka olemme mielestämme läsnä, ajatukset karkaavat jo muualle. Suoritamme mielessämme jo tulevaa aikaa ja tämä hetki saattaa karata käsistämme ihan huomaamatta.

Kadotamme niin helposti nykyhetken, juuri sen aidon läsnäolon. Nykyhetken kadottaminen on olemisen kadottamista, itsensä hukkaamista. Kun hukkaa läsnäolon itseensä, on kuin kaarnalaiva maailman myrskyissä. Tuulet vie ja suunta on kadoksissa.

MENNEISYYS ON MENNYTTÄ, TULEVAISUUTTA EI OLE VIELÄ

Pitäisi pyrkiä keskittymään siihen mitä tekee, missä hetkessä elää. Menneisyys on mennyttä, tulevaisuutta ei ole vielä. On vain tämä hetki. Koska viimeksi olet aidosti ollut läsnä lapsillesi vaikka vain 15 minuuttia? Entä kumppanillesi? Entä läsnä itsesi kanssa? Tiedätkö mitä sinulle kuuluu? Entä elämäsi tärkeimmille ihmisille?

Haastan sinut kokeilemaan. Poista hälyt ympäriltä ja huomaa vain tuo tärkeä henkilö. Ja tärkeällä henkilöllä tarkoitan tietenkin sinua itseäsi. Sillä sinä, juuri sinä, olet elämäsi tärkein ihminen. Mitä sinulle kuuluu, miten jaksat? 

LUONNON APTEEKKI

Tiedän miten helposti ja nopeasti yhteys itseen katoaa. Lähde luonnon apteekkiin hakemaan lääkettä. Kävele rauhallisesti luonnossa, aistit avoinna. Miltä siellä kuulostaa, miltä tuoksuu? Tunnustele hauraita kasveja, halaa vahvaa puun runkoa. Hengittele syvään. Uudelleen ja uudelleen. Kun löydät sopiva paikan istahtaa, tee se. Anna katseen levätä horisontissa, mahtavaa jos olet veden äärellä mutta voit toki mennä selälles ja katsella taivasta. Kun olo rauhoittuu, voit kuulostella itseäsi. 

Mistä nautit, iloitset, innostut? Mikä stressaa, huolettaa, pelottaa? Meillä itsellämme on kaikki vastaukset olemassa, kunhan vain kuuntelemme niitä. 

Terveisin, Loimunalle