talviset pitkospuut

Hiljaisuus

Metsäkävely talvisessa maisemassa ja pysähtyminen järven rannalle tuntui jossakin syvällä sielun sopukoissa. Tuo hetki ja sen ympärillä oleva hiljaisuus vahvisti jälleen kerran ajatustani siitä, että tämänkaltaista olemista ihminen tarvitsee lisätäkseen voimavaroja. Eikä hiljaisuuden merkitystä voi edes ymmärtää täysin, ellei sitä ole kohdannut. Vain se joka on mennyt tuohon hetkeen koska vaihtoehtona olisi ollut täydellinen henkinen ja fyysinen romahtaminen tai jopa kuolema, voi ymmärtää asian. Silloin ihminen nöyrtyy ja on valmis ottamaan vastaan sen, jota on juossut karkuun. 

Hiljaisuus ilmentää meille kaikki ne tunteet ja tarpeet joita olemme juosseet karkuun ja toisaalta padonneet sisällemme. Ne ovat olleet koko ajan sisällämme mutta koska emme ole uskaltaneet kohdata omaa pienuuttamme emme ole voineet niitä huomata. Vain kohtaamalla itsensä ja rajallisuutensa voi olla tarpeeksi vahva huomaamaan todelliset tarpeensa. Silloin kun olemme tulleet tien päähän ilman uutta risteystä olemme valmiita kuuntelemaan hiljaisuutta. Kuitenkin aina on uusi mahdollisuus. Aina on toivoa jos vain löytyy murunenkin rakkautta pelkäävästä sydämestä.

Hiljaisuus hoitaa sinua

Silloin hiljaisuus alkaa tehdä työtänsä. Se valtaa meidät rauhoittavalla olemuksellaan, juuri sellaisena kuin siinä hetkessä on tarpeellista. Ei tarvitse tehdä mitään muuta kun ottaa vastaan. Pitää irroittaa kaikista naruista ja vain olla. Lempeällä otteella hiljaisuus kietoo meidät syleilyynsä. Se eheyttää meitä joka hetki ja auttaa meitä kohdistamaan huomiomme asioihin, joissa voimme kokea sisäistä rauhaa. Tuo sisäisen rauhan tuntemus on miestäni yksi parhaista tunteista, joita ihminen voi kokea. Vähitellen hiljaisuus näyttää meille asioita sisällämme, joita meidän on huomioitava. Tuo hetki voi olla kuin filminauha elämämme tapahtumista. Hiljaisuus pitää koko ajan huolen, että olemme turvassa ja voimme tuntea helpotuksen tunteita eri puolella kehoa ja ajatuksemme muuttuvat vähemmän pelkoa lietsoviksi. Silloin tapahtuu se miksi hiljaisuus on olemassa. Saamme yhteyden itseemme! 

Tunne voi olla hyvällä tavalla järisyttävä koska kaikki eivät ole tuota yhteyttä kokeneet lapsuuden jälkeen,jos silloinkaan. Pieniä hetkiä meillä kaikilla on varmasti aina välillä mutta syvempää yhteyttä ei useinkaan. Sen estää meidän suoritus- ja tehokkuuskeskeinen yhteiskuntamme mutta se on jo eri juttu se.

Apua uupuneelle

Hiljaisuuden hyödyntämisestä olis apua monelle uupuneelle. Se vaatii hieman harjoittelua mutta auttaa varmasti koska se on syntynyt luonnossa kuten me ihmisetkin, vaikka olemme sen jo unohtaneet. Tilalle ovat tulleet keinotekoiset tavat parantaa hyvinvointiamme. Onko niistä sitten apua? Sen jokainen voi kokea itse. Hiljaisuus auttaa kuitenkin jos ihan oikeasti haluaa kohdata omat sisäiset tarpeensa.

Niin kauan kun ei satu tarpeeksi sepitämme tarinoita itsellemme miksi toimimme tavalla, joka kuitenkin tuo huonovointisuutta. Se on heikkouden torjumista eli negatiivista vahvuutta. 

Toivon, että annat aikaa itsellesi. Pysähdyt ja annat hiljaisuuden kertoa sinulle sen mitä tarvitset. Siellä se odottaa. Ihan sinua varten rakas ystäväni.