Mikä on sinun tarinasi

Istun Ukko-Kolin huipulla. Näkyvyys on varmaankin kymmeniä kilometrejä. Edessä aukeaa maisema jota voi vain ihailla lumoutuneena. Hetki hetkeltä tunnen rauhaa,onnellisuutta ja vapautta, joka täyttää minut täysin. On niin helppo olla ja nauttia hetkestä monin aistein. 

Saavuin jo aamulla kello seitsemän ,jotta saan ottaa rauhassa vastaan mitä luonto minulle tarjoaa. Välillä kävelen kunnes löydän taas taas kohdan, joka kutsuu pysähtymään.

KALLION KERTOMAA

Istun kalliolle ja huomaan miten kalliossa on satoja ellei tuhansia uurteita. Mistä ne ovat tulleet? Mikä on niiden tarina? Tutkin lähemmin yhtä pientä uurretta, joka on yksi muiden joukossa. Vaikka se on pieni, vain muutaman sentin kokoinen, on se silti tärkeä osa kalliota ja silläkin on tarina. Jos tuota uurretta ei olisi, ei tuo kallio olisi sama.

Kuten tuolla uurteella myös jokaisella ihmisellä on tarina. Pysähdymmekö kuuntelemaan omaa tarinaamme tai ehdimmekö  kuunnella toisen tarinaa?

Kävelemmekö ohi uurteiden ja tarinoiden. Ohi elämän. Mihin me oikeastaan olemme matkalla tai mihin meillä on niin kiire, että tärkeät tarinat, ystävät ja oma itsemme jää kohtaamatta.

Mitä me oikeastaan koemme kun me  näemme vaikuttavan maiseman, kauniin kukan, auringonlaskun tai sateenkaaren? Näemmekö tilaisuuden ottaa valokuva ja lähettää se mahdollisimman nopeasti Facebookiin ja jatkaa kiireesti matkaa. Ohitamme tuon hetken,joka olisi ollut vain meitä varten. Vai pysähdymmekö ottamaan vastaan tuon hetken , joka eheyttää meitä enemmän kuin voimme kuvitella. Mitä enemmän aistit asioita sitä enemmän huomaat niissä uusia asioita. Nuo asiat jäävät ikuisesti piiloon jos pidät kiirettä. Juokset karkuun omaa tarinaa, joka haluaa tulla kaikin tavoin nähdyksi ja kuulluksi.

SINÄ OLET TÄRKEÄ

Tarvitsemme yhteyden itseemme ja luontoon. Johonkin sellaiseen, johon luotamme, että asiat järjestyy. Jos emme koe turvaa, jonka koti on sisäisessä maailmassamme, etsimme suojamuureja ulkoisesta maailmasta. Materiasta. Silloin juoksemme vain kovempaa ohi uurteiden ja tarinoiden. Laitamme vilkun vasemmalle ja ohitamme itsemme vaikka sitä juuri me etsimme.

Olen huomannut niin monta kertaa, että jos haluaa kohdata itsensä, eheytyä ja toipua jostakin asiasta niin on tärkeää lopettaa välineurheilu. Silloin pitää oikeasti pysähtyä kipeiden asioiden äärelle. Kuunnella se oma tarina, vaikka se tuntuisikin vaikealta. Sillä siinä tarinassa on sinulle viesti,jonka vain sinä voit ymmärtää täysin. Sinä olet tärkeä,sinun tarinasi on tärkeä. Sinä olet  täynnä rakkautta. Löydät sen kyllä kun vain lopetat juoksemisen. Mikä on sinun tarinasi?

Toivon sinulle hyviä hetkiä ja itsesi näköisiä tarinoita.

Joni