Ulkoisen maailman vaikutus

Mitä enemmän huomioit ulkoapäin tulevia ärsykkeitä, sitä vähemmän tiedostat sisäisen maailmasi tarpeita. 

Kaikki me elämme tieto- ja informaatio tulvassa mutta kysymys onkin siitä miten niihin reagoimme, tiedostetusti. Tiedostamalla asian, sinulla on suurempi todennäköisyys olla reagoimatta niihin kovin suurella voimalla. Näin toimimalla et hukkaa itseäsi ja sinulle tärkeitä asioita. 

SAMA TILANNE TOISTUU

Helposti kuitenkin käy niin, että emme huomaa mistä ajatuksemme ja tunteemme ovat peräisin. Voimme tuskastua johonkin asiaan elämässämme koska huomaamme, että olemme taas saman ongelman edessä esim parisuhteessa tai työyhteisössä. Ehkä sama ongelma on ollut jo vuosia elämässämme mutta ratkaisua ei ole löytynyt. Olet päättänyt sata kertaa, että nyt muutat asian ja olet hakenut tukea ympäristöstäsi, selannut vauva.fi- tietäjien vastauksia, ostanut henkisen kasvun kirjoja ja laittanut ne laatikkoon sopivaa hetkeä varten mutta olet silti samassa tilanteessa kuin aikaisemminkin. Olet tilanteessa koska vahvistat sitä todellisuutta jota nyt elät. 

Ei riitä, että ajatuksissasi aamukahvin ja hampaiden pesun välillä mietit jotain tiettyä muutosta. Sisimmässäsi tunnet kuitenkin toisin. Näin ollen hampaiden pesun jälkeen unohdat ajatuksen liian vaikeana ja otat totutusta tunteesta kiinni, niin kuin joka päivä aiemminkin. Silloin saat lisää sitä samaa mitä aiemminkin. 

Muutos aiheuttaa pelkoja, häpeää, epävarmuutta yms.  Annat näille tunteille kaiken huomiosi koska et ole milloinkaan käsitellyt asiaa sisäisen maailman kautta. Jos käytät suurimman osan ajattelusta siihen asiaan joka onkin ongelma, saat sitä vain lisää. Niin kauan kun etsit vastauksia ulkoapäin, et niitä tule  saamaan siinä määrin, että ne voisivat tuoda oikeaa muutosta ajatteluun, tunteisiin ja sitä kautta toimintaan. 

TIEDÄTKÖ KUKA OLET JA MITÄ HALUAT?

Jos et pysähdy ja tutustu itseesi ja sisäisen maailman tarpeisiisi käy niin, että et enää tiedä kuka olet ja mitä haluat. Tai et ainakaan uskalla nähdä. Silloin se onnellisuus mitä koet voikin olla jonkun toisen tunne jonka olet ottanut itsellesi. Tämä voi ilmetä monin tavoin elämässäsi työssä ja ihmissuhteissa. Otan esimerkiksi parisuhteen. 

Kuvitellaan, että olet tavannut ihmisen joka vastaa täysin niitä tarpeita ja toiveita joita kaipaat siinä hetkessä elämässäsi. Ihastus muuttuu rakkaudeksi ja kaikki on täydellistä. Niinhän sen kuuluu mennä. Kun aikaa kuluu ja arki ottaa isompaa roolia, tulee hetkiä kun alat miettimään onko kaikki kohdallaan? Silloin on tietenkin tärkeää keskustella kumppanin kanssa ja pysähtyä myös itse omien ajatusten ja tunteiden äärelle. Se on suhteen hoitamista ja parhaimmillaan auttaa yli kivikoiden kunnes kuolema teidät erottaa. On tärkeää, että sinulla on hyvä tietoisuus omista tarpeistasi ja voit myös toteuttaa niitä. Jos et tiedosta itseäsi etkä pidä  kiinni omista tarpeista, voi vahva kumppani syöttää sinulle hänen omat ajatuksensa, jotka luulet olevan sinun omiasi. Ehkä tiedät, että ei tämän näin pitäisi mennä mutta pelko, epävarmuus, raha tai muut luontaisedut lamaannuttavat ja muutosta ei tapahdu. Silloin myyt omat toiveesi ja elät jonkun toisen ihmisen näköistä elämää. 

Kun sanoin vahva kumppani niin oikeasti hän on kaikkea muuta. Hän vain peittää omaa epävarmuuttaan  tarjoamalla ulkoisia asioita, jotta ei menetä sinua koska ei tiedä miten selviäisi erosta. Vahva kumppani ymmärtää myös sinun tarpeesi ja ennen kaikkea on itsensä kanssa sinut. AINA kun raha tai materia on parisuhteessa se isoin yhdistävä tekijä pitäisi kellojen soida. Enkä tarkoita hääkelloja, vaan sisältäsi tulevia signaaleja, joita pitää kuunnella ja toimia sen mukaan. Sanonta kenen leipää syöt, sen lauluja laulat pitää paikkaansa. Usein kuulee sanottavan, että kasvoimme erillemme. Ajattelin ennen, että tuo on klisee mitä vain totutusti viljellään, mutta tarkemmin kun miettii niin juuri näin se menee. Ajan myötä käy niin, että henkinen kasvumme voi edetä eri tahdissa. Se mikä kymmen vuotta sitten yhdisti ei enää palvele meitä. Aika muuttuu ja ihmiset sen myötä. Kukin omassa tahdissaan sitä mukaan kun oppii asioita itsestään. 

Jos kumppani ei ole tasavertainen, silloin voi olla parempi jatkaa matkaa ja olla kiitollinen niistä asioista mitä saanut kokea. Jos kuitenkin päätät, että tilanne on tyydyttävä, eikä vielä aiheuta sinussa riittävää muutosvoimaa niin hyvä. Silloin pitää kuitenkin tiedostaa että päätös on sinun. Niimpä. Et ehkä allekirjoita tuota. Jos epäilet niin annat mielen keksiä lisää syitä mitä ikävää muutoksesta seuraa. Toki voi olla niin, että joudut luopumaan jostain ulkoisessa elämässäsi olevista asioista. Mieti kuitenkin kuinka paljon olet valmis pitämään niistä kiinni hyvinvointisi kustannuksella. 

Tässä kohtaa on kuitenkin hyvä muistaa, että jokainen kohtaa asiat yksilöllisesti ja juuri sellaisena kuin ne on valmis ottamaan vastaan. Uskon, että jokainen yrittää parhaansa. On sitten kysymys mistä tahansa ihmisenä kasvamisen polulla. Haasteet ovat oikeastaan vain hyvä asia. Ilman niitä ei voi kasvaa ja oppia. Kukaan ei ole koskaan valmis tai täydellinen.

Parhaimmillaan parisuhde on täynnä rakkautta, joka on ehdottomasti suurin eheyttävä voima. Rakkaus auttaa kantajaansa ymmärtämään paitsi itseään myös kumppaninsa tarpeita. Kahden ihmisen väliin ei pääse kukaan tai ketään jos siinä ei ole tilaa. Rakkaus muodostaa tuon liitoksen, joka ei petä edes rajuimmissa myrskyissä.

LÄHDE MATKALLE ETSIMÄÄN VASTAUKSIA

Mitäpä jos et etsisi vastauksia ulkoisesta maailmasta koska sieltä et niitä löydä. Mitäpä jos et antaisi niiden vaikuttaa liiaksi siihen mitä haluat ja kuka olet? 

Ei ole olemassa sellaista laitetta mikä pääsisi käsiksi sisäiseen maailmaasi. Ei kirjaa, matkaa, rahamäärää tai jonkun toisen viisautta. Vain ja ainoastaan sinä itse voit sinne päästä. Edellä mainituista voi olla  apua mutta työ on tehtävä itse. Mitäpä jos  ensimmäisen kerran lähtisit matkalle sellaisen paikkaan, joka auttaa sinua ja vain sinua. Se matka alkaa sinä päivänä kun niin haluat. Se muodostuu sinun näköiseksi, eikä kenenkään muun. Siellä on kaikki ne elementit joita tarvitset, jotta voit nauttia matkasta kaikilla aisteilla. Kokea  onnellisuutta ja iloa, huomata miten voit ohittaa rajallisen mielesi ja löytää rajattomat mahdollisuudet. 

Aloita tuo matka tänään. Hyppää oman elämäsi ohjaimiin ja aja mielenmaisemaan. 

Vaikeus sisäisen maailman tutkimisessa on sen helppoudessa. Matkan varrelle osuu esteitä, jotka vaativat rohkeutta ja aiheuttavat jopa kipua. Silti tuo kipuilu on sinulle hyväksi ja väylä muutokseen. Paljon enemmän kipua aiheuttaa olla menemättä sisäiseen maailmaan. Ulkoinen todellisuus satuttaa monin kerroin enemmän jos annamme sen hallita. Pitää päästää irti niin saa sitä mitä tarvitsee sekä ajatella ja oikeasti tuntea niin muutos on mahdollinen.

VOIN TOIMIA OPPAANASI

Jos kuitenkin koet alkuun pääsemisen vaikeaksi voin sinua opastaa. Vastauksia en sinulle anna koska ne sinulla jo on. Autan sinua pääsemään matkan alkuun ja löytämään kartan, jotta pysyt polulla. 

Kukaan ei ole koskaan valmis. Itsekin teen tuota matkaa joka päivä. Jos ulkoinen maailma ottaa liikaa haltuunsa ja olen pari päivää ilman kontaktia sisäiseen maailmaani huomaan heti sekavuutta ja se kuuluisa sarvi kasvaa otsaan. Viikko pari aiheuttaa jo ahdistusta,

huimausta ja tunteen, etten muka voi tilanteelle mitään. Tunti luonnossa omissa oloissa puhdistaa nuo sekavuudet pois ja taas löydän sen elämän tärkeimmän ihmisen, Itseni.

Lue lisää henkilökohtaisesta valmennuksesta loimunalle.fi/palvelut ja ota yhteyttä.

Toivon sinulle hyvää matkaa ja uusia tuulia. 

Joni Hernberg