Uskallatko onnistua?

Pari viikkoa sitten havahduin miettimään elämäni suuria ja pienempiäkin tapahtumia. Aina parisuhteesta töihin ja ihan arkipäivän asioihin. Miten paljon  tiedostetut ja tiedostamattomat ajatukseni ovat vaikuttaneet siihen millaisen lopputuloksen asiat ovat saaneet. Mihin suuntaan olen tapahtumia ohjannut? Jäin itselleni kiinni! Huomasin ensin muutaman ajatusmallin, joita olen viljellyt aina samoissa tilanteissa. Nämä tilanteet ovat johtaneet aina samaan lopputulokseen, vaikka ne eivät ole olleet minulle hyviä. Olin koukussa asiaan, jota en ollut edes tiedostanut. Olin addiktoitunut epäonnistumisen onnistumisen tunteeseen.

Tuo tunne on kuin huume. Turmelee elämän. Ainakin tekee siitä selviytymistaistelun. Mikään asia ei tule valmiiksi. Mistään ei saa kunnolla kiinni. Jokainen suhde kariutuu samankaltaisen prosessin päätteeksi. Palaat aina uudelleen lähtöruutuun uutta intoa puhkuen mutta epäonnistumisen onnistumisen tunne on jo valmis ottamaan omansa.

Epäonnistumisen onnistuminen?

Olen kirjoittanut useasti siitä miten tärkeää on tiedostaa omia ajatuksiaan ja niistä tulevia tunteita. Ajatellaan, että olet koko elämäsi, joka aamu ajatellut samankaltaisia ajatuksia ihan arkipäivän asioista. Nuo ajatukset muodostavat aivoissa kemiallisen reaktion joka erittyy kehoomme. Kun tämä kaava on toistunut vuosikaudet on kehomme addiktoitunut kyseiseen aineeseen, tekee se meille hyvää tai ei. Keho tekee kaikkensa, että saa jälleen annoksen sitä samaa mitä eilenkin ja silloin uudesta päivästä tulee eilisen kopio. Tästä on mielestäni kyse kun kierimme itsesäälissä tai kaivamme syvempää monttua samalla itseämme ruoskien. Tuntuu, jotenkin kierolla tavalla yhtäaikaa niin hyvältä mutta silti sattuu.

 “Mitä mä sanoin, näinhän tässä käy”. Tämä lause jo paljastaa sen, että saat kovemmat “kiksit” epäonnistumisesta kuin onnistumisesta. Olet jo tilannut itsellesi halutun lopputuloksen. Vasta kun onnistumisen tunne ohittaa epäonnistumisen tunteen voi onnistua oikeasti. 

Tiedosta tilanne

Ihan ensin on kuitenkin tärkeintä tiedostaa asia. Tehdä omat ajatus- ja toimintamallit itselleen näkyviksi. Sitten tiedostetusti muuttaa omaa toimintaa. Katkaista heti pienikin epäonnistumiseen viittaava ajatusmalli ja luoda tilalle uusi. Onnistua jossakin ihan pienessä asiassa ja huomata siitä tule hyvänolon tunne. Tämä vaatii harjoittelua koska vanhat tavat ovat meissä lujaa kiinni. Pienin askelin kuitenkin tämä onnistuu. Olen jo kahdessa viikossa kokenut helpotusta ja huomannut miten aikaisemmin olen toiminut. Pysähtyminen ja muutamat harjoitteet luonnossa ovat olleet tärkeimmässä osassa tässä kehityksessä.

Anna itsellesi lupa onnistua, ihan oikeasti. Se ei ole keneltäkään pois.

Toivon  sinulle onnistumisen kokemuksia!

Joni