Tilinpäätöksen aika

Vuosi 2020 on eletty niin kuin kaikki muutkin vuodet tähän saakka. Jokaisella on omat tapahtumat, ajatukset ja tuntemukset kuluneesta vuodesta. Voin siis puhua vain omasta puolestani kun katson taakseni kuluneen vuoden asioita. 

Kesän teemani oli henkisen kasvun ja sisäisen maailmani ymmärtämisen aikaa. Ehkä parasta mitä pitkään aikaan on tapahtunut tällä saralla. Vietin lähes kaiken vapaa-ajan itsekseni, metsässä kävellen. Välillä nukuin kuusen alla kesä auringon lämmittäessä. Ei ollut kiirettä mihinkään. Mitä enemmän annoin itseni rauhoittua, sitä enemmän tiedostin mitä oikeasti tarvitsen, jotta voin hyvin. En voi edes kuvailla tarpeeksi hyvin sitä sisäistä rauhaa ja onnellisuutta joka minut valtasi. Ymmärsin ihmisenä olemisen perustarpeita. Niitä mitä me tarvitaan, jotta mieli hymyilee ja keho kiittää. Mitään niistä tarpeista ei löytynyt eikä löydy ulkoisesta maailmasta. 

Yksikään pelkoa aiheuttava uutinen ei saavuttanut minua ja silti olen hengissä, vaikka olin täysin ulkopuolella tuon tiedon… tai ehkä juuri siksi oloni olikin niin hyvä. Minulla on valinnan vapaus ja oma tahto tehdä asioita. Itse ainakin ennemmin nautin hetkestä kuin kyllästän itseni päivästä toiseen asioilla, jotka tuovat enemmän ahdistusta kuin iloa. 

Vuoden 2020 suurin puheenaihe ei siis vaikuttanut minuun juurikaan henkilökohtaisesti. Toki kiitän ystäviäni siitä, että sain tehdä työtä sillä monelle sekään ei ollut päivän selvää.

Kaikilla kohtaamillamme tapahtumilla on jokin tarkoitus. Tuo tarkoitus huomataan usein vasta paljon myöhemmin. Olen puhunut, että elämä antaa meille oppiläksyjä, joita meidän pitää käydä läpi. Tulee oppia ja ymmärtää. Näin me kasvamme ja kehitymme ihmisenä. Uskon, että olen ymmärtänyt tehdä vuoden 2020 oppiläksyni niin hyvin, että saan siirtyä seuraavalle luokalle. Siellä tosin odottaa taas uudet läksyt mutta vain ne tekemällä voin paremmin. Toivon, että jokainen tekisi omat läksynsä mahdollisimman pian, sillä elämä ei päästä meitä eteen päin jos yritämme lintsata. 

Jos koet, että vuosi on ollut sinulle hyvä ja olet saanut kokenut onnellisuutta niin jatka samaan malliin. Ajattele samoja ajatuksia, tunne samoja tunteita ja jatka samoja toimintamalleja. Jos kuitenkin koet, että haluat uudelle vuodelle jotain muutosta niin silloin muuta jotain noista kolmesta. Ehkä jopa kaikkia. 

Aina on mahdollisuus muuttaa nykytilannetta. Aina on toivoa ja tulee luottaa, että elämä kantaa. Jaa kantaahan se kun tekee läksyt. 

Soita hyvälle ystävällesi ja käykää ulkona kävelyllä. Kerro mitä sinä haluat vuodelle 2021. Muista kysyä samalla mitä ystävällesi kuuluu ja  mitä hän haluaa?

Muista, että sinä olet täydellinen jo nyt. Tärkeä ja rakas ihminen jollekin. Ole itsellesi armollinen ja anna aikaa ajatuksillesi. Tee tulevasta vuodesta paras ikinä. Itsesi näköinen. Onnellinen. Vain sinä voit sen tehdä.

Toivon sinulle paljon hyvää ja kaunista vuodelle 2021