Karhun viisaus

Karhu on ollut meille suuri ja mystinen eläin. Kalevalaisen perimätiedon mukaan karhu tuli taivaasta Ison Karhun eli Otavan tähtikuviosta. Karhu laskeutui hopeisilla vitjoilla tuomaan totuuden suloista hunajaa. Totuuden suloinen hunaja tarkoittaa syvällistä itsetuntemusta, joka kutsuu meitä tutkimaan omaa sisäistä maailmaa. Tämä on juuri tässä hetkessä todella ajan kohtaista.  Karhukin vetäytyy talvella omaan rauhaan hiljentymään ja etsimään suurinta ja oikeaa tietoa itsestään. Tässä ajassa meidän tulisi taas ymmärtää, että kuulumme luotoon ja toimia samoin. Meilläkin on se suurin tieto  sisällämme, jos vain ymmärrämme pysähtyä ja aktivoida ”pysähtymisen lihasta”. Luonto tuon jo osaa. Olen useaan otteeseen puhunut tuosta mystisestä pysähtymisen lihaksesta, jota ei löydy anatomian tai fysiologian kirjoista. Väitän, että se on meidän suurin ja tärkein lihas sydänlihaksen ohella, ylivoimaisesti.

Vallitseva tilanne koko maailmassa heijastuu meidän jokaisen elämään tässä hetkessä. Jokainen ihminen on tärkeä. Uskon silti, että isoin taistelu käydään jokaisen sisällä. Paljon vanhaa, tarpeetonta energiaa poistuu, jotta uudelle tulee tilaa. Jotta voi nähdä uutta ja uskaltaa ottaa se vastaan, pitää olla tietoinen itsestään ja arvoistaan. Ymmärtää asia isommassa kokonaisuudessa. Tämä sisäinen tarkastelu on mielestäni välttämätöntä.

Vaikka joutuisit luopumaan materiasta, onnellisuus ja sisäinen rauha pysyy

Se mikä hetki sitten markkinatalouden nousukiidossa tuntui hyvältä, saattakin olla jo suurin stressin aihe. Se varmalta tuntuva työpaikka ei ole enää olemassa, eikä lainan lyhennyksiin ole rahaa. Kun painee kasvaa on aika irroittaa naruista. Antaa asioille tilaa ja pysähtyä. Mitä enemmän yritän väkisin hallita tilannetta, sitä tiukemmalle solmut menevät. Hallinnan tarve johtuu peloIsta, joka kumpuaa ajatuksista jos meillä ei ole yhteyttä itseemme. Silloin uskomukset alkaa hallita ja kyyti on kylmää. Tiedän, että todellisen sisiäisen yhteyden ja rauhan löytäminen vaati paljon työtä mutta se kannattaa. Tähän ei ole olemassa kelloja tai sormuksia. Tähän ei myyntimiehet keksi tuotetta jonka rahalla voi ostaa. Tämän me joudumme tekemääm ihan ITSE. Itse on otetettava vastuu itsestään. Kukaan muu ei tee sitä puolestani. Kun pysähtymisen lihas on aktivoitunut alkaa se tuomaan elämäämme rakkautta ja onnellisuutta. Tämä on jokaisen omannäköinen. Tärkeintä on, että onnellisuus tulee meidän sisältä. Vaikka me joutuisimme luopumaan materiasta, silti onnellisuus ja sisäinen rauha pysyy. Meiltä voidaan viedä talot ja autot mutta arvoja, ajatuksiani, rakkautta, onnellisuutta, tai sisäisistä rauhaa ei minulta vie mikään tai kukaan! Voin silti istua järven rannalla, katsoen auringon laskua ja kuunnella kuinka Kuikka kajauttaa ilta serenaadin vastarannalta. Paistan järvestä ongitut ahvenet nuotiolla ja metsästä poimiutut mustikat jälkiruoaksi. Siinä hetkessä on kaikki mitä tarvitsen, eikä ole stressistä tietoakaan.

Ihmisen kasvaminen on asioiden poisottamista. Mitä enemmän uskaltaa tutustua itseensä, sitä enemmän ajatuksemme muuttuvat. Huomaammme mikä on ollut ihan turhaa ja mikä ihan oikeasti tässä elämässä tuo minulle hyvää oloa, jotta voin joka päivä olla kiitollinen niistä asioista,joita minulla on.

Meissä jokaisessa elää pieni karhu. Toimitaan niin, että tuo karhu saa mahdollisuuden näyttää miten ihmeelllistä elämä  voi olla. Se kertoo meille kaiken sen mitä tarvitsemme. Pitää vain kuunnella, uskoa ja luottaa, että elämä kantaa ja kaikki kääntyy parhain päin. Aina.

Toivon sinulle paljon hyvää ja kaunista!

-Loimunalle