Onnellisuuden ainekset

Onnellisuutta tuovat asiat ovat henkilökohtaisia. Se minkä toinen kokee tärkeäksi voi toiselle olla vähemmän tärkeä onnellisuutta tuova tekijä. Mökki, uusi auto, juuri valmistunut keittiöremontti, uusi työ. Lista on pitkä. Mielestäni nämä kaikki ovat tärkeitä mutta ei kuitenkaan kovin tärkeitä. 

Onnellisuus löytyy sisältäsi

Tärkeintä on löytää onnellisuus sisältäsi. Vaikka meillä ei olisi yhtään mitään muuta kuin itsemme, onnellisuus ei katoa mihinkään. Jos ei ole valmis löytämään onnellisuutta sisältään, vaan tukeutuu ulkoapäin tuleviin onnellisuuden tekijöihin, voi olla varma, että pelot saavat otteen. Mielestäni onnellisuuden vastakohta on pelko. Jos onnellisuutta tuovat asiat tulevat liiaksi ulkoapäin, niin silloin sisäinen maailma horjuu samaan tahtiin kuin ulkoisessa maailmassa tapahtuu muutoksia. Materiassa ja rahassa ei ole mitään pahaa, mutta pitää muistaa, että ulkoiset tekijät eivät ole koskaan pysyviä, vaan elävät muutoksessa maailman melskeiden mukaan. Tuohon asiaan emme aina voi vaikuttaa ja kyyti voi olla kylmää. Ainoastaan omaan, sisältäpäin tulevaan kykyyn olla onnellinen voit vaikuttaa itse, vaikka ulkopuolella olisi millainen myrsky tahansa. Kun tunnistat omat OIKEAT tarpeesi ja arvosi niin minkää ei kaada sinua. Kun on ymmärtänyt onnellisuuden perusajatuksen ihmisenä olemiseen ja kehittymiseen, sen jälkeen voit hankkia myös ulkopuolella olevia asioita. Silloin on valmis kohtaamaan ne haasteet jotka niistä ehkä tulee. Eri asia on, että onko niille asioille enää tarvetta.

Tuon sisältäpäin tulevan onnellisuuden voi löytää olemalla läsnä nykyhetkessä, pysähtymällä, kuuntelemalla itseään 

Luonto on tähän tarkoitukseen mielestäni paras vaihtoehto. Tarkoitus on auttaa löytämään todellinen itsensä. Vain tuossa hetkessä voimme myös kohdata omat pelkomme ja huomata miten niitä voi käsitellä. Tekniikka on yksinkertainen mutta vaatii keskittymistä. Parhaimmillaan pääsee sellaiseen tilaan,jossa ei ole mitään ulkopuolelta tulevia olettamuksia minusta.  Nuo muiden ihmisten uskomukset minusta vievät vain kauemmaksi sisäisestä onnellisuudesta. Niillä ei ole mitään totuuspohjaa vaan ovat  fiktiiviisiä.

Hiljaisuuden kuuntelu

Iso osa meistä samaistuu mieleensä ja antaa sen hallita elämäänsä. Se vaikutus voi olla jopa tuhoava ellei osaa irrottaa otetta mielen kahleista,joista pelko saa vain lisää energiaa. Aina kun pelko valtaa mielen, pitää palata läsnäoloon ja suunnata huomio kehon sisäpuolelle. Älä ajattele vaan aisti ja tunne. Silloin voi vain kuunnella hiljaisuutta. Hiljaisuuden kuuntelu synnyttää myös sinussa rauhallisuutta ja turvallisuuden tunnetta.Tämä kaikki on  jokaiselle mahdollista jos haluaa sisäiseen elämään seesteisyyttä, turvaa ja onnellisuutta.

Tiedän, että tässä on haastetta, koska yhteiskunta vie meitä ihan toiseen suuntaan. Keksijät keksii ja myyntimiehet luo meille tarpeita ja onnellisuutta, joita luulemme tarvitsevamme. Siinä he ovat tehneet työnsä todella hyvin. 

 Tärkeintä on uskaltaa kohdata itsensä. Pysähtyä ja rakastaa ensimmäisen kerran elämänsä tärkeintä ihmistä. Löytää ne syvemmät onnellisuuden tuntemukset, jotka ovat  sisällämme kun vain kohtaamme ne. Tiputtaa pois tarpeeton kuorma koska ihmisen kasvaminen on asioiden pois ottamista. Tämä kaikki tapahtuu kun kohtaamme oman luontomme niin kuin se alunperin on tarkoitettu.  Keho on äärettömän viisas kun vaan annetaan sille mahdollisuus eheytyä eikä tukita aisteja millään keinotekoisella.

 Onnellisuuden ainekset alkavat jälleen rakentua sinussa kuin palapeli.

Aurinkoista kesäpäivää sinulle