Rakkaus

Vielä vuosi sitten en olisi ollut valmis kirjoittamaaan aiheesta rakkaus. Saattaa aiheuttaa joissakin resonointia kun tällainen karvanaama äijä alkaa höpöttämään hempeitä. Mutta koska mä voin ja olen 100% sen takana mitä kirjoitan. Nämä  perustuvat omaan kokemukseeni työssäni ihmisten parissa.

Lähimmäisen rakkaus

Lähinnä mietin lähimmäisen rakkautta ja sen vaikutusta. Itse kun aikanaan sairastuin työuupumukseen ja masennukseen olisin kaivannut ihmistä opastamaan minut pois pimeydestä. Päinvastoin minulle annettiin muutama purkki masennuslääkkeitä, jotka veivät vain syvemmälle. Aistini turrutettiin ja menin vain kauemmaksi itsestäni. Pakoilin elämää koska nuo lääkkeet antoivat siihen oivallisen mahdollisuuden. Toki olin jo monta vuotta aiemmin pakoillut elämää. Ei minulle muuten olisi näin käynyt. Lisäksi minulle tuli outoja selkäkipuja ja toistuvia päänsärkyjä. Ne olivat tietenkin elimistön hätäsingnaaleja, joita en tiedostanut. Jos me ihan OIKEASTI välitettäisiin ihimisten hyvinvoinnista ei näin toimittaisi. Tämä tie on täysin sietämätön. Ei tarvitse kun katsoa tilastoja niin voidaan kysyä, että olisko jotain tehtävä ja pian.? Vai  halutaanko edes toimia?

Työkyvyttömyyseläkkeeelle siirrytään nykyään yhä useammin masennuksen vuoksi ja määrät vain kasvaa! Tämä näkyy sekä yksilön ja perheiden pahoinvointina sekä kunta ja valtion taloudessa. Vaihtoehtoja olisi jos vain niin halutaan.  Mutta halutaanko, ihan OIKEASTI?

Rakkaus parantaa sielun

Onneksi ymmärsin, että näin ei voi jatkua. Lopetin lääkityksen ja kohtasin ne asiat jotka olivat aiheuttaneet sairauteni. Jotta ihminen voi olla läsnä itsessään ja löytää sisältään kipukohdat, ovat aistien oltava toiminnassa. Ihminen palaa silloin luonnolliseen tilaansa, jossa ymmärrys sairauden syistä alkaa nousemaan pintaan. Kun ihminen tulee nähdyksi ja kuulluksi, kokee turvallisuuden tunteen ja aidon lähimmäisen rakkauden, ollaan auttamistyöstä tehty jo iso osa. Näin toimien ,jokainen voi turvallisesti kohdata elämänsä pelot ja eheytyä. Rakkaus parantaa sielua enemmän kuin yksikään ihmisen keksimä keinotekoinen asia. Meille kyllä tarjotaan vaikka mitä keinotekoisia keksintöjä,joilla yritetään luoda ”hyvinvointia” ilman, että tarvitsee kohdata itseään. ”Markkinamiehet” tässä suhteessa hoitavat työnsä todella hyvin ja me uskotaan tuo illuusio.

Onko sitten auttajalla voimia ja ymmärrystä auttaa? Se onkin kysymys,johon tulisi kiinnittä paljon huomiota. Auttajan tulee olla tietoinen itsestään . Rakastaa itseään,löytää mahdollisimman puhdas totuus itsestään ja toimia niiden mukaan.  Sitä mitä sinulla ei ole, et voi antaan myöskään toiselle. Helposti käy niin, että auttaja tarvitsee autettavaa vähintään yhtä paljon kipuillessaan itsekin. Toki me kaikki kipuillaan, se kuuluu kasvuun ja elämään. Eri asia on uskaltaako kipukohtiin katsoa tai onko yleensä työkaluja löytää ne kipukohdat.

Kohdataan ihminen rakkaudella. Sopivassa suhteessa  ammatillisuutta ja paljon aitoa läsnäoloa. Ollaan ihminen ihmiselle.

Mukavaa päivän jatkoa. Tuokoon se sinulle paljon hyvää ja kaunista.

Joni