Loimunallen tarina

Kuka minä olen?

Olen isä, yrittäjä, Green Care -ohjaaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, lähihoitaja sekä luonnon puolestapuhuja. 

Muutamia vuosia sitten jouduin tekemään isoja päätöksiä. Päätökset ja niistä seuranneet muutokset mahdollistivat sen, että saan tehdä työtä, jolle oikeasti kipinöin, palan ja loimuan.

Silloisen elämäni karhunpyörästä hyppääminen vaati tutustumisen itseeni ja kymmeniä tunteja kannonnokassa istumista. Se todella kannatti. Ymmärsin, että luonto on se voima ja lääke, mikä minua tekee kokonaiseksi.

Luulin olevani teräsmies. Yli 10 vuotta tein pitkää työpäivää entisen yritykseni kasvaessa, oman hyvinvointini kustannuksella. Vuonna 2007 sairastuin työuupumukseen ja masennukseen ja paniikkihäiriöön. Voimat loppuivat ja tipuin polvilleni.

Kaikki materia kivitalosta veneisiin vietiin pois. Koin avioeron, menetin perheeni ja entinen yritykseni meni konkurssiin. Heräsin yksin yksiöstäni, patja lattialla ja kuppi kaapissa. Siinä oli lähtökohdat yrittää löytää elämästä edes jotain, mistä saisi ripauksen uskoa tulevaan ja löytää itsensä uudelleen.

Eheytymiseni tie oli pitkä. Se on ikään kuin prosessi, jonka kaikki osaset pitää  huomioida. Tuota prosessia olen hyödyntänyt työssäni auttessani ihmisiä heidän elämänsä käännekohdissa. Mielestäni koko elämä on tuota prosessia, enkä koskaan tule valmiiksi.

Opin itsestäni kuitenkin paljon ja ymmärrän mistä ajatukseni tulivat ja mikä sai minut toimimaan määrätyn mallin mukaan, vaikka se ei tuonutkaan minulle onnea ja hyvinvointia.

Kun lähdin tutkimaan omaa tilannettani huomasin, miten tärkeää on lopettaa välineurheilu ja pysähtyä oikeasti kipeiden asioiden äärelle. Pysähtyminen, rehellisyys itseäni kohtaan, ulkoisen ja sisäisen maailman ymmärtäminen ja läsnäolo sekä rakkaus olivat keskeisiä teemoja. Niiden parissa vietin paljon aikaa.

Huomasin, että ihminen usein etsii vastauksia ihan liian kaukaa. Joskus myös oletetaan, että joku toinen kertoo vastaukset. Tärkeintä on kuitenkin kohdata itsensä. Se ei ole aluksi helppoa, mutta lupaan, että se on elämäsi paras päätös.

Aloitin Loimunalle-toiminnan, koska haluan tarjota muillekin pysähtymisen voimaa sekä itsensä löytämistä ja kuuntelemista.

Joni Hernberg

Artikkeli Forssan Lehdessä 22.12.2017:

Joulupuuroa nuotiolla, löylyt kynttilänvalossa

Nautitaan luonnosta

Kuunnellaan tunteita

Tullaan vahvoiksi yhdessä